dissabte, 18 de febrer del 2012

Josep Sánchez Cervelló

Josep Sánchez Cervelló - Les revoltes: Tunis, Líbia i Algèria. (divendres 24 de febrer de 2012: de 9,30 a 10,30)


Josep Sánchez Cervelló, és professor titular d'Història Contemporània a la Universitat Rovira i Virgili (URV) i acadèmic corresponent a Tarragona de la Real Academia de la Historia (1995). També és director del Centre de Documentació de la Batalla de l'Ebre, i investigador.
No és fàcil traçar el recorregut de Josep Sánchez Cervelló degut a que la seva activitat és constant i diversa. Però si un va resseguint la seva trajectòria veu com va coincidint amb temes de "memòria històrica" tant de la Península Ibèrica com en temes colonials, reivindicant o il·luminant temes que no sempre es tracten prou obertament. Podem veure com ha publicat nombrosos estudis sobre la transició política a Espanya i Portugal, la història contemporània de Portugal (dictadura, Estado Novo, Revolució dels Clavells, transició democràtica), la història de Catalunya, Maquis i oposició democràtica, Guerra Civil Espanyola i la descolonització del Tercer Món.
És autor o coautor d'una important obra escrita i coordinador d'altres publicacions com Història de les Terres de l'Ebre.
Una de les seves últimes obres és el llibre El pacte de la no intervenció publicat al 2010 en el qual recull el treball de diversos autors, que a des de la perspectiva internacional parlen dels aspectes que van influir en el desenvolupament de les diferents etapes del conflicte, des dels antecedents de la gènesi de la II República fins a les actuals mesures de recuperació de la memòria democràtica.

Webs que parlen d'ell i dels seus treballs:
Josep Sánchez i Cervelló - Ilercavònia
Memoria Històrica a Catalunya - Josep Sánchez Cervelló
Josep Sánchez Cervelló La revolución de la democracia
Josep Sánchez Cervelló
El pacte de la no intervenció - Publicacions - Catàleg - URV
Entrevista a Josep Sánchez Cervelló

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada