dimarts, 14 de febrer del 2012

Antoni Segura

Antoni Segura - Les revoltes àrabs i el context internacional. (divendres 24 de febrer de 2012: de 13 a 14)

Antoni Segura i Mas és doctor en Història Contemporània i catedràtic d'Història Contemporània a la Universitat de Barcelona. El seus camps de recerca són el Món actual; anàlisis de conflictes, Dictadura i Transició a Espanya i Catalunya, i Geopolítica del món àrab i islàmic. És també codirector del Centre d'Estudis Històrics Internacionals de la Universitat de Barcelona, i imparteix docència Història Contemporània del Món Àrab, Món Actual, i Conflictes i Convergències en el Món Actual. L'actualitat dels temes que tracta fa que se'l pugui veure definit en alguns mitjans, a més de doctor en Història, també com a escriptor periodista.
En relació amb el món àrab i islàmic ha participat i dirigit cursos en vàries universitats (Autònoma de Barcelona, Autónoma de Madrid, Rovira i Virgili, Pompeu Fabra, Politècnica de Catalunya, Valencia, Alicante, País Basc i Internacional Menéndez Pelayo), ha col·laborat amb diverses institucions (Agencia Española de Cooperación Internacional, Institut Català de la Mediterrània, Museu d’Història de Catalunya, Fundación Ortega y Gasset, CIDOB, Fundació Solidaritat de la UB, Fundación Marcelino Botín, Intermón, Bakeaz, Fundació Alfons Comín, Fundació Ramon Trias Fargas, Món-3, Centre d’Estudis Africans), i ha participat en congressos i cursos.
Ha publicat diversos llibres sobre el món àrab i islàmic (El Magreb: del colonialismo al islamismo, 1994; El món àrab actual, 1997; Aproximació al món islàmic, des dels orígens fins a l’actualitat, 2000), sobre el món actual (Historia Económica Mundial y de España, 1993 y 1995; El mundo actual. De la segunda Guerra Mundial a nuestros días, 1995, 2.ª ed. 1998) i sobre la història recent d'Espanya i Catalunya (Els catalans a Espanya, 1760-1914, 1996; La reorganització autonòmica de l’Estat espanyol, 1998; Empresaris de la postguerra, 1999; Memòria de la Transició a Espanya i Catalunya, 2000), a més de nombrosos articles en revistes especialitzades.
En els últims anys s'ha dedicat al Conflicte Basc actual, tema del que va publicar el llibre Euskadi: crònica d'una desesperança (Barcelona, L'Avenç, 2009). Altres llibres publicats són Senyors i vassalls del segle XXI: una explicació fonamental i clara dels conflictes internacional (Barcelona, La Campana, 2004), Irak en la encrucijada (Barcelona, RBA, 2003) i Mas allá del Islam: política y conflictos en el mundo musulmán (Madrid, Alianza, 2001).


Biografia: Departament d'Història Contemporània - Universitat de Barcelona
RECORREGUTS - La Central - Barcelona - 2011
Bakeaz::Publicaciones Antoni Segura
Antoni Segura Mas :: Conferències - Formació - Centre d'Estudis i Documentació Contemporània - Serveis - Estructura - La UIB - Universitat de les Illes Balears
Articles al diari: El Punt Avui - Articles de Antoni Segura Mas
Noticias escritas por Antoni Segura | EL PAÍS
Llibres: Euskadi, crònica d'una desesperança / Els Llibres de L'Avenç / Llibres L'Avenç / Inici - L'Avenç
Antoni Segura i Mas - Libros y obras del autor, biografía y bibliografía - Lecturalia
Casadellibro.com - Antoni Segura
La Magrana - Antoni Segura
Entrevistes:
Antoni Segura i Mas: 'Los conflictos no son culturales ni religiosos' - Extremadura - El Periódico Extremadura
Líbia - Revoltes àrabs - Antoni Segura -- Libia - YouTube
Entrevista en Radio 5 - Antoni Segura, catedrático de Historia y la figura de Mubarak en mp3 (11/02 a las 08:23:00) 04:54 529507 - iVoox
Antoni Segura, i el món araboislàmic - Televisió de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada